Atalanta – Bayer 04 Leverkusen | 22.05.2024

0
118
Atalanta - Bayer 04 Leverkusen | 22.05.2024

Atalanta a câștigat fără drept de apel împotriva nemților de la Bayer 04 Leverkusen! Italienii sunt campionii Europei (Europei Mici)!

Să nu uităm că momentan, Atalanta este pe locul 5 în Seria A (cu 2 meciuri înainte de final), iar Bayer 04 Leverkusen a trecut en fanfare prin Bundesliga și a cucerit titlul cu 17 puncte avans.

Ce zici de italienii de la Atalanta? Dacă Atalanta nu o elimina pe Liverpool, puteam spune că Liverpool era principala favorită la câștigarea Europei League, dar Atalanta a arătat tuturor că surprizele sunt frumoase dacă sunt dezvăluite în ultimul moment…

Lookman a fost omul meciului, cu cele 3 goluri înscrise în mod spectaculos și surprinzător. Pare-mi-se că nigereanul are un pic din stilul lui Cristiano Ronaldo în tinerețe, mai ales fentele de la ultimele 2 goluri.

Bravo, Atalanta! Bravo, Lookman! Putem zice, „Look, man, Atalanta won”. E drept că Europa League nu este un trofeu atât de greu precum Champions League, dar merită luptat pentru orice trofeu, pentru orice meci, pentru orice minut, pentru orice secundă.

Profesioniștii se fac prin muncă, perseverență și un pic de talent.  Atalanta e definiția echipei muncitoare, răbdătoare și perseverente din Europa League, poate chiar echipa exemplu din Europa League. Îmi aduce aminte de Steaua și Rapid din perioada 2005-2007.

Sinteză

  • Gol! 1 la 0 pentru Atalanta! Lookman înscrie după o mică (mare) harababură în careul nemților. Italienii au executat un corner, faza părea că s-a risipit, Zapacosta a centrat la firul ierbii în careu, iar Lookman și-a dat arama numelui pe față și a apărut din neant… Este 1 la 0 din minutul 12′.
  • 2 la 0! Lookman primește mingea cadou de la un adversar, înaintează spre careu, face o fentă precum Cristiano Ronaldo în tinerețe și șutează de la aproximativ 20 de metri. Ai putea spune: „Look, man, it’s two nil!”. Lookman face dubla în minutul 26′. Se pare că e seara lui Lookman (sau a italienilor).
  • Incredibil! Lookman reușește hat-trickul! Italienii scapă pe contraatac, Scamacca îi pasează lui Lookman, acesta intră în careu, face din nou o fentă precum făcea Cristiano Ronaldo în tinerețe, șutează perfect și închide tabela la 3. „Look, man”, e minutul 75′, Lookman face tripla, iar italienii pot fi declarați mai un pic campionii Europei (Europei Mici). Bravo, Lookman!

Echipele de start

Rezultat final

Atalanta – Bayer 04 Leverkusen = 3 – 0 (Lookman 12′, 26′, 75′)

Sursă imagine: foxsports.com

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile