Cauți servicii pentru digitalizarea afacerii?

0
45
Cauți servicii pentru digitalizarea afacerii?

Salutare! Cauți servicii pentru digitalizarea afacerii tale? Îți pun la dispoziție servicii de promovare atât a conturilor de Social Media (Facebook și Instagram), a site-ului web (#SEO), cât și servicii de dezvoltare a site-ului web și a aplicațiilor de Android.

Pentru mai multe detalii, te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

Trăim într-o lume grăbită, nu-i așa? Tehnologia parcă aleargă cu viteza luminii. Apropo, știi cât e viteza luminii? Aproximativ 300.000.000 m/s sau mai exact, 299.792.458 m/s. Viteza aceasta trebuie folosită în folosul nostru, corect?

Corect-corect, dar cum?

Dacă ai o afacere locală sau poate chiar regională, dar nu ai „intrat” cu ea în mediul online, atunci e timpul să te mai gândești o dată de ce nu o faci.

Digitalizrea unei afaceri nu se face cu una, cu două, ci cu pași mici (dar siguri). Cu ce se începe? Cu partea de promovare. Dar înainte să trecem la promovare, trebuie să ai ce promova, adică fie un site web, fie un cont pe o platformă de socializare, fie o aplicație de mobil.

Ce „canal” sau ce unealtă ai pentru a-ți promova afacerea? Hai să trec prima dată la partea de dezvoltare, apoi ajungem și la promovare.

Știai că site-ul web este cartea ta de vizită pe internet?

Creare site web

De ce ai nevoie de un site web? Sper că știi deja că nu există răspuns la întrebarea „De ce nu ai nevoie de un site web?”. Orice tip de promovare în mediul online îi va face bine afacerii tale!

Să revenim…

Ai nevoie de un site web pentru a-ți prezenta serviciile sau produsele pe care le oferi. Ghici care este locul unde majoritatea oamenilor caută „chestii”? Poate zici că pe internet, dar mai exact? Pe Google sau pe orice alt motor de căutare.

Site-ul web este singura unealtă la care ai acces în proporție mai mare de 51% (adică să fii majoritar). De ce? Pentru că ai acces la configurarea site-ului încă de la naștere, adică de pe server, până în interfață. Ai mai creat până acum site-uri web? Dacă nu ai un site web, ți-l creez eu.

Trebuie să știi că site-ul web nu este un breloc! Îți recomand articolul „Site-ul web nu este un breloc!”. Din moment ce investești în realizarea unui site web, trebuie ca ulterior să îți scoți investiția, corect? Asta înseamnă că site-ul tău trebuie să aibă vizitatori.

Ce sunt vizitatorii unui site pentru un antreprenor? Potențiali clienți. La urma urmei, site-ul web trebuie să vândă sau să ofere potențialului client dorința de a cumpăra de la tine.

Ce trebuie făcut pentru ca site-ul tău să fie promovat? Va fi nevoie de SEO, mult SEO.

Servicii SEO

Metoda ideală de promovare a site-ului web este cu ajutorul SEO. De ce SEO? Pentru că SEO vine de la „Search Engine Optimization” și are rolul de a optimiza site-ul web atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru vizitatori.

De ce e nevoie ca site-ul să fie optimizat pentru motoarele de căutare (precum Google, Baidu, Qwant, Yandex etc.)? Pentru că motoarele de căutare au anumite pretenții după care afișează site-urile.

Din moment ce știi cu cine ai de-a face, atunci trebuie să te conformezi, corect? Ei bine, din moment ce știi că site-ul trebuie optimzat pentru a fi satisfăcute cerințele motoarelor de căutare, atunci trebuie să investești în SEO.

Îți recomand să dai o „geană” pe articolul „Toate afacerile au nevoie de SEO!”.

Partea bună (sau în plus) este că site-ul web trebuie să fie atractiv și pentru vizitatori.

Chiar dacă site-ul web este cea mai bună variantă când vine vorba de promovarea afacerii în mediul online, trebuie să știi că ai concurență mare. Cum și de ce? Platformele de Social Media atrag oamenii ca un magnet.

Vizitatorii site-ului tău trebuie să găsească un popas, nu doar să facă o vizită și apoi să plece. Dacă nu ai retenție la vizitatori, vei fi penalizat (de fapt nu tu, ci site-ul tău).

Apropo de promovarea pe Social Media, pe ce platformă ai cont pentru afacerea ta?

Promovare Social Media

Îți recomand să folosești maxim 2 platforme de Social Media. De ce 2 și nu toate? Dacă ai o echipă care se ocupă strict cu partea de marketing, atunci poți să investești în crearea de conținut și în muncă de cercetare cât te ține buzunarul.

În schimb, dacă ai un buget limitat, atunci fă bine și pune-ți site-ul la punct și investește în SEO, iar în paralel (sau după aceea), apucă-te să faci treabă bună și pe o platformă de socializare.

Prefer Facebook și Instagram, iar dacă-ți place să te filmezi, atunci poți să te-apuci și de TikTok.

Te pot ajuta la partea de creare de conținut digital pentru postările de pe Facebook și Instagram. De asemenea, pot să te ajut cu o strategie și cu un plan pentru postări.

La început ți se va părea un pic ciudat, dar trebuie să fii conștient că orice lucru mare se realizează pornind de la pași mici (sau mărunți). Cu perseverența treci marea, nu? Sau cum era proverbul? „Cu răbdarea treci marea”.

Sunt de-acord că ai nevoie de răbdare, dar dacă tot ai răbdare, trebuie să fii și perseverent. Succesul nu apare peste noapte! Și încă ceva: nu te descuraja când vezi că lucrurile nu merg bine, deși faci lucrurile ca la carte!

Există tot felul de strategii și de soluții, dar care sunt strict valabile pentru anumite cazuri. Tu ai nevoie de o soluție personalizată și înseamnă că ai nevoie de ajutorul meu.

Cu ce pot să te mai ajut? Pe lângă consultanță pe zona IT și Social Media, te pot ajuta și cu dezvoltarea aplicațiilor de Android.

Dezvoltare aplicații Android

Aproape toată lumea, indiferent de statutul social, are un telefon mobil. Și nu orice telefon mobil, ci un smartphone.

Ei bine, înseamnă că e loc de încă o unealtă de marketing. Unde găsești omul cel mai ușor? Nu contează unde, ci contează că este întotdeauna cu telefonul după el.

Chiar așa, cum ar fi să nu folosești telefonul mobil timp de 2 zile consecutive? Sunt implicat până-n gât (vorba vine) cu tot felul de proiecte pe zona de digitalizare, dar sunt conștient că tehnologia poate provoca și pagube.

Recomand tehnologia doar pe post de ajutor, în niciun caz pe post de refugiu sau de relaxare. Creierul tău nu se relaxează când intră pe Facebook și dă „scroll” de câteva ori, iar mai apoi observi că au trecut 30 de minute.

Timpul pierdut nu se mai întoarce înapoi! De aceea mă axez foarte mult pe zona de business, ca digitalizarea să fie o rezolvare a unor probleme.

Contact

Dacă ai nevoie de serviciile mele pentru digitalizarea afacerii, cum ar fi promovarea pe Social Media și pe Google (SEO) sau crearea site-urilor web și dezvoltarea aplicațiilor de Android, nu ezita să mă contactezi pe WhatsApp la numărul de telefon 075 041 7794.

„Binele-i bun atunci când e bine făcut.”

(Articol sponsorizat de Horja Robert Emanuel, CEO & Director HRE CONSULTANT S.R.L.)

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile