„Dezbaterea președinților” | 18 noiembrie, 2024 | Dezbatere electorală

0
99
Dezbaterea președinților 18 noiembrie, 2024 Dezbatere electorală

Ai urmărit dezbaterea electorală sau „dezbaterea președinților” găzduită luni seara, 18 noiembrie, 2024, de către cei de la Digi24 și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca?

Eu am urmărit-o și mi-a plăcut pe-alocuri profesionalismul celor două echipe organizatorice, inclusiv etica și tăria de caracter a unor candidați.

Hai să fac un cuprins cu ceea ce voi prezenta în acest articol, apoi voi aborda punctele alese.

Pe scurt, dacă ar fi să aleg acum un candidat pe care să-l consider câștigător în urma dezbaterii, acesta ar fi Cristian Diaconescu.

Marele perdant? E o ea și se numește Elena Lasconi cu echipa ei de la USR, iar ca să mai „tulbur” puțin apele, Mircea Geoană cu George Simion sunt cei care se vor bate pentru locul 2.


„Dezbaterea președinților” 18 noiembrie, 2024


Candidați prezenți

Mi-a plăcut ce a spus unul dintre moderatori, și anume Cosmin Prelipceanu, că pentru a obține sau a trece un examen trebuie mai întâi să te prezinți…

E drept că n-a mai fost de ceva timp o dezbatere, nu 10 ani așa cum se „laudă” cei de la Digi24, ci 5 ani. Ultima pe care am văzut-o a fost organizată de către cei de la Europa FM în 2019, participanții fiind Theodor Paleologu, Dan Barna și Kelemen Hunor.

Ieri, 18 noiembrie, 2024, candidații prezenți au fost următorii:

  • Mircea Geoană – candidat independent
  • Ludovic Orban – candidat retras (oricum n-avea nicio șansă, dar e bun ca pion pe tabla de șah)
  • Kelemen Hunor – candidat din partea UDMR (sau candidatul maghiarilor)
  • Elena Lasconi – candidată din partea USR (un partid cu viziuni extremiste când vine vorba de sănătatea mintală a oamenilor)
  • George Simion – candidat din partea AUR (probabil peste 20 de ani ar putea fi un mic Trump, dar până atunci e doar un „agitator”)
  • Cristian Diaconescu – candidat independent

Îi apreciez pe cei care au fost prezenți. Știu că unii dintre ei au venit mai mult din interes propriu pentru a mai câștiga niște voturi de la telespectatori sau un gram de faimă, dar la capitolele „fițe, impresii și figuri” nu a câștigat nimeni. Ba chiar avem un perdant sau mai bine zis o perdantă (#NuMisoginismului), și anume pe Elena Lasconi.

Au fost candidați care nu și-au onorat fanii cu prezența? Da. Cine?


Candidați invizibili

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă par a fi „copiii din flori” ai lui Klaus Iohannis.

Apropo, ai văzut clipul de duminică, 17 noiembrie, 2024, de la Recorder? Este un clip care pune punct carierei politice a președintelui absent din ultimii 10 ani ai României.

Dacă vrei să-ți faci o idee despre cum se fac adevăratele jocuri politice la nivel înalt în România, îți recomand să vezi clipul:

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au participat pe rând în emisiune la Antena 3 CNN, o emisiune de „casă” pentru cei care fac jocurile politice cu „pisici, bișoni, porci” și alte animăluțe pe care le țin la sertar.

„Dezbaterea președinților”, organizată de Digi24 și Universitatea „Babeș Bolyai” a început la ora 20:00, iar emisiunea lui Gâdea a început la ora 21:00.

Nu fac nicio precizare că fanii Antenei sau a lui Gâdea au fost pur și simplu tratați cu spatele la faza asta…

Marcel Ciolacu a intrat în direct la emisiunea lui Mihai Gâdea până la ora 21:50, iar Nicolae Ciucă a intrat în direct pe la ora 22:00. Ce zici de papițoii ăștia doi? „Marcelinhio” va intra în turul 2, lejer, fără să se chinuie, dar „Ciuculescu” nu va intra nici dacă iese armata cu tancurile…

În fine, o asemenea sfidare pentru poporul român au învățat-o de la „tăticuțul” lor, nenea Iohannis.

Apropo, unde e Klaus Iohannis? O fi printr-o vacanță? Pardon, Administrația Prezidențială a declarat că în 10 ani de mandat, domnia sa (alteță, bla-bla-bla) nu a avut nicio zi de concediu… #1984


Subiecte pertinente

Au fost unele subiecte pertinente, izvorâte din întrebări foarte bune, care au dovedit pregătirea (sau nepregătirea) candidaților.

Printre subiectele pertinente, amintesc următoarele:

  • deficitul bugetar
  • situația militară
  • dependența de droguri, alcool etc.

E clar că anul 2025 va fi un an în care se va prezenta poporului situația economică a României.

Cum crezi că stă România la capitolul economie? E repetentă de mulți ani, iar lucrul acesta s-a văzut mai bine în perioada când Florin Cîțu a fost prim-ministrul României.

Cele mai competente răspunsuri cu privire la un plan asupra deficitului bugetar au venit din partea lui Cristian Diaconescu, Kelemen Hunor și Mircea Geoană.

Nu trebuie să fii surprins că ungurul nostru, Kelemen Hunor, este un politician care știe în ce țară trăiește, aviz doamnei de la USR care se vede de la o poștă că a fost luată dintr-un cuib și pusă în fața camerelor pentru a prezenta știrile, pardon, planurile USR-ului.

Cu privire la situația militară, atât ca plan de apărare a României, cât și ca poziție strategică în tăvăleala dintre Ucraina și Rusia, cele mai pertinente răspunsuri au fost ale lui Cristian Diaconescu și Mircea Geoană.

Nu vreau să o tot amintesc pe Elena Lasconi, dar doamna asta n-are niciun pic de pregătire când vine vorba de relații internaționale sau să fie un pic la curent cu ce se întâmplă în afara granițelor României. Să nu mai zic de răspunsul inapt cu privire la palestina (#PalestinaEkosovo).

Mi-a plăcut subiectul cu dependențele. Se poate face un plan de prevenție la nivel național? E drept că nu există centre de recuperare, iar acțiunile de prevenție sunt infime, mai ales ca educație în școli.

Un om dependent nu mai e bun de nimic. Mi-a plăcut intervenția lui George Simion, dar e clar că la momentul actual, Guvernul, Președintele și orice alte organe competente care ar putea face ceva, nu știu ce să facă…

Îți recomand să citești articolul „Ce este dependența?” Am răspuns pe larg și am dat o soluție care se poate aplica oricărui om.

La subiectele pertinente, cele mai bune răspunsuri le-a dat Cristian Diaconescu, iar cele mai impertinente le-a „aruncat” Elena Lasconi.

Îmi place de Elena Lasconi ca om, mai ales siguranța din vocea ei și felul cum se exprimă, dar atât. Când pui pe foaie ce zice și faci niște calcule, îți dă cu virgulă… Efectiv se vede că doamna asta e pusă de partid să spele imaginea pentru a câștiga simpatie, ca ulterior să ajute partidul să prindă niște locuri în Parlament.

Din nefericire, Elena Lasconi își va încheia cariera politică odată cu rezultatele din turul 1. „Mafioții” de Drulă și Fritz știu ce scriu…


Subiecte impertinente

Cel mai impertinent subiect a fost cel cu legalizare parteneriatului civil! O abjecție la care cei din USR au făcut gălăgie când Mircea Geoană a dat un răspuns „scărpinat” din toate părțile…

Mi-a plăcut verticalitatea lui Kelemen Hunor, dar mai ales răspunsul elegant al lui Cristian Diaconescu cu privire la adopție, fapt pentru care merită să scriu exact dialogul dintre dumnealui și moderatori:

Cosmin Prelipceanu: … pentru dumneavoastră, parteneriatul civil trebuie să meargă până la adopție sau dincolo, să includă și adopția?

Cristian Diaconescu: Repet! Trebuie să știi conținutul. Ce înseamnă să „meargă până la adopție” dacă n-ai lege? Despre ce discutăm?!

Liliana Ruse: Încercăm să aflăm care este viziunea lui Cristian Diaconescu, dincolo de legislație…

Cristian Diaconescu: Dincolo de legislație nu o să aflați viziunea mea, doamnă…

Liliana Ruse: Ok…

Merită să precizez că cei de la Digi24 sunt niște „leftiști” care susțin agenda USR-ului.

Un alt subiect impertinent a fost subiectul educației sexuale în școli. La sex trebuie să se gândească copiii?

O poziție pertinentă a avut George Simion care a spus că trebuie „atacată” cauza, în niciun caz nu trebuie introduse materii noi.

În fine, USR-iștii și toți ceilalți „leftiști” sunt de-acord cu educația sexuală în școli pe motiv că sunt fete de 12 – 13 ani care au făcut copii. Cine le-a pus să facă sex? Ce minte ai când faci sex la 12 ani?

N-are rost să aduc în discuție părinții unor astfel de copii și mediul toxic în care trăiesc, dar punctez că e „noaptea minții” să faci un proiect de țară în care să incluzi copii de 6 ani pentru a le vorbi de sex doar-doar ca să nu ajungă la 12 ani să facă copii…

Atenție mare la astfel de subiecte sensibile prin care se vrea binele! Dacă sufli un pic pe subiect îl dezvelești de „bine” și rămâne putrefacția. Astfel de proiecte „leftiste” vin de la oameni „leftarzi” care n-au niciun interes pentru binele copiilor! Atenție! Subiectul ăsta va fi tot mai vociferat în anii următori.


Cine e mai bun?

Nu cred că este o întrebare potrivită din moment ce toți candidații la prezidențiale sunt impuși, deci e oarecum o predestinare ca președintele să fie unul din cei 14, dar pot să zic care e cel mai bun.

După părerea ta, în urma dezbaterii de ieri, care crezi că este cel mai bun? Din perspectiva mea, Cristian Diaconescu este cel mai eligibil candidat care ar face față cu brio funcției de președinte al României.

În rest, toți ceilalți sunt niște Agamiță Dandanache fără pereche.

Să mai scriu că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu sunt buni defel? Și-au demonstrat valoarea prin neparticiparea la emisiune. Bravo, Iohannis! Ai niște „copii” de țeapa (sau teapa?!) domniei tale!


Cine e mai aproape de români?

Hai să-i iau în ordine…

Îmi place că Mircea Geoană a încercat să fie aproape de români. E drept că oamenii ca el, care au avut tot felul de funcții importante de-a lungul vieții, au un pic nasul pe sus, dar măcar a încercat să coboare la nivelul poporului…

Cel mai probabil, Kelemen Hunor va obține un 5% (cu ajutorul „serviciilor”), așa cum ne-a obișnuit în ultimii 20 de ani, dar e foarte departe de români. Dumnealui este mai aproape de unguri decât de români. Dacă ar ieși președinte, în următoarea zi ar muta capitala la Covasna sau Harghita. Glumesc… Sper că și planurile dumnealui cu privire la minoritate sunt niște glume.

Elena Lasconi e aproape de agenda „leftiștilor”. Mi-a „plăcut” de ea când l-a atacat pe George Simion și a invocat motive de misoginism. Atât poate dumneai. Dacă nu ești de-acord cu dânsa, ești misogin. E logic, nu? „Leftarzii” de la USR sunt un cui în talpa politicii românești.

Cristian Diaconescu nu este cunoscut de români, dar ar putea fi un consultant bun dacă s-ar apela la serviciile dumnealui. Bineînțeles, trebuie precizat că sistemul politic din România este unul infect, astfel că oricine va fi președinte nu va putea să miște prea multe lucruri fără o reformă de la bază.

Cel mai aproape de români este George Simion. Omul ăsta e cel mai voinic și vocal dintre toți candidații, iar la cum este educat publicul din România, are toate șansele să câștige la capitolul popularitate. Să nu uităm că Simion are niște abilități incredibil de bune la manipularea maselor… Să nu uităm… zic…


Cine e pe lângă subiect?

Nu denigrez pe nimeni, ci pur și simplu îmi exprim părerea prin lentila unei expertize asupra politicii din România. Mai precizez și faptul că tot ce apare în spațiul public sunt declarații politice, nicidecum declarațiile care se fac cu ușa închisă.

Ai putea să spui că politicienii sunt niște actori… Te-ar felicita și ei dacă ajungi la o astfel de concluzie.

Din confruntarea de aseară, cel mai pe lângă subiect candidat sau candidatul cu cele mai multe rateuri a fost o „ea”, și anume Elena Lasconi. Atâta s-a putut, domnule Drulă? Felicitări!

Să-i mai amintesc pe clovnii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă? Dacă le mai scriu o dată numele, înseamnă că le fac reclamă…


Tu pe cine votezi?

Te-ai gândit pe cine vei vota duminică, 24 noiembrie, 2024? Dar în turul 2, pe 8 decembrie?

Poate zici că nu ești curios de vot și te înțeleg. În ultimii ani s-a votat mai mult cu ură sau din răutate: „să nu iasă Ponta, hai să votăm pe neamțu”, „să nu iasă doamna agramată, hai să votăm pe mutu”.

Ce așteptări ai dacă mergi la vot să alegi răul mai mic? Toată clasa politică e în aceeași oală! De ce zic asta? Nu doar că zic, ci și scriu… Pentru că toți fac parte din același sistem!

Dacă nu se rașchetează sistemul de la rădăcină, atunci circul politic va continua și va naște „monștri”. Cine suferă? Întotdeauna poporul.

Nu dau sfaturi cu cine să votezi și nici nu încurajez prezența la vot. Sunt prea multe lucruri de care trebuie să se țină cont, iar la felul în care se alege președintele nu conferă un merit personal nimănui.

Meritul „adevărat” este al „serviciilor”. Din nefericire, „serviciile” sunt cam multe pe metru pătrat, fapt ce le face să fie atât de inutile…

Închei cu un verset din Biblie:

Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga și va căuta Fața Mea, și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara. (2 Cronici 7:14)

Doamne ajută! Doamne, dă izbândă!


Sursă imagine: YouTube – Digi24HD

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Impresii
Vezi toate comentariile