Nothing Phone (2a)

0
44
Nothing Phone (2a)

Cei de la Nothing au scos „din cuptor” al 3-lea telefon (smartphone) din istoria companiei. Nothing a fost înființată la data de 29 octombrie, 2020. E companie chinezească? Doar la origine.

Îți scriu încă de la început că aceste tipuri de telefoane nu sunt chiar pentru toată lumea. Dacă îți place tehnologia și ești un pic geek în domeniu, atunci orice telefon Nothing îți va face cu ochiul…

Telefoanele Nothing

Așa cum am scris deja, Nothing are pe piață 3 telefoane. Să le enumăr? Hai să le scriu în ordinea cronologică a apariției:

 1. Nothing Phone (1) – 12 iulie, 2022
 2. Nothing Phone (2) – 17 iulie, 2023
 3. Nothing Phone (2a) – 12 martie, 2024

De ce au pus acest nume oarecum ciudat, „Nothing Phone”? Vor ca atenția să fie concentrată pe o tehnologie care nu este complicată sau să nu fie prea deranjantă (sofisticată) pentru utilizator.

Nothing Phone (2a)

Personal, îmi place și aș folosi un astfel de telefon în activitatea de zi cu zi. Probabil l-aș folosi ca telefon de business, nu ca telefon principal pentru activitățile mele obișnuite (deși creez aplicații de Android ca profesie…).

Nothing Phone (2a) vine într-o cutie destul de mică, unde încap toate cele necesare. La capitolul eficiență, apreciez (aproape) tot ce fac cei de la Nothing.

Sunt 2 culori pentru acest tip de telefon, așa cum ne-au obișnuit deja la primele două modele, și anume: negru și alb.

Caracteristici

 • Dimensiune: 6.7″
 • Greutate: 190 g
 • SIM: dual SIM
 • Rezistență: IP54
 • Ecran: Corning Gorilla Glass 5
 • Sistem de operare: Android 14, Nothing OS 2.5 (îmi place că totul e personalizat)
 • Memorie: 128GB cu 8GB RAM; 256GB cu 8GB RAM; 256GB cu 12GB RAM
 • Cameră: wide – 50 MP; ultrawide – 50 MP; selfie – 32 MP
 • Baterie: 5000 mAh

Spate

Sunt două tipuri de oameni: cei care pun telefonul pe masă cu ecranul la vedere și cei care pun telefonul pe masă cu ecranul în jos pentru a nu fi deranjați de eventualele notificări.

Apropo, tu din ce categorie faci parte? Eu prefer să țin telefonul în buzunar…

Telefoanele Nothing sunt special concepute pentru a informa utilizatorul asupra noilor notificări. Este foarte interesant cum au gândit designul și cum se aprind acele leduri de pe spate în funcție de importanța notificărilor.

Cel mai interesant mi se pare opțiunea prin care se aprinde ledul vertical din dreapta (de pe spate) când primești o notificare importantă. Poți să-ți configurezi importanța notificărilor după bunul plac, indiferent de aplicație.

Telefoanele Nothing sunt pentru acei oameni care pun telefonul pe masă cu ecranul în jos… La urma urmei, designul o cere.

Telefon unic

Îmi place ideea de unicitate sau de originalitate. Apreciez oamenii care creează chestii interesante și nu se duc după „turmă”. Telefoanele Nothing nu seamănă cu cele de la Apple, Samsung, OnePlus, Google etc. și ăsta e un lucru foarte bun.

Sistemul de operare, chiar dacă este Android, are și o mică personalizare „de-a casei”. Pentru oamenii pasionați de tehnologie, Nothing Phone (2a) este un telefon care se potrivește exact ca o mănușă.

Camerele de pe spate sunt bune sau bunicele. De ce? Așa cum am scris la capitolul „Caracteristici”, ambele camere au 50 MP. Telefoanele din „liga greilor”, au de obicei 3 – 4 camere, una dintre ele fiind de bază (peste 50 sau peste 100 MP), iar celelalte au o rezoluție la firul ierbii…

Să scriu ceva și despre grămada de widget-uri puse la dispoziție pentru personalizarea ecranului? Hai că nu scriu… Nu vreau să-ți stric distracția, te las să le descoperi tu.

Îmi place ideea pe care o folosesc cei de la Nothing, și anume că acest telefon oferă mult, folosind puțin. Orice om ar vrea să primească mult, dar să depună efort minim, nu-i așa? Se pare că tehnologia poate să facă asta.

Preț

Cât costă Nothing Phone (2a)? Prețul este destul de accesibil, și anume în jur $350, adică aproximativ 1.600 RON.

Clip de prezentare

Îți las un clip de prezentare foarte bine închegat cu cele mai relveante informații pe care trebuie să le cunoască potențialul client:

Sursă imagine: YouTube – Nothing

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile