Guvernul australian vrea cenzură pe Twitter

0
30
Guvernul australian vrea cenzură pe Twitter

Cum să ceri cenzură la nivel global pe un produs care nu-i al tău? Nu-i absurd? Dacă cerința este din Australia, Țara Cangurilor, atunci totul este cu putință (chiar dacă e absurd).

„Oamenii cu greutate” din Australia continuă să-și mențină gabaritul. Dacă în 2022 a fost scandalul de la Australian Open, cu Djokovic pentru că nu s-a vaccinat, acum, după 2 ani, e un nou scandal împotriva platformei Twitter (#X).

Mai exact, o comisie din Australia, eSafety Commisioner, a amenințat platforma Twitter să șteargă clipul în care episcopul Mar Mari Emmanuel a fost înjunghiat de mai multe ori în timp ce ținea o slujbă în Biserică.

Episcopul respectiv este în afara oricărui pericol, iar clipul cu incidentul s-a răspândit rapid pe toate rețelele de socializare. Eu l-am văzut prima dată pe Instagram, pe contul oficial al lui Mar Mari Emmanuel.

Bineînțeles, a fost cenzurat…

Ce a făcut Elon Musk când a văzut care-i cerința comisiei respective? N-a făcut nimic, iar mai apoi, în stilul lui caracteristic, s-a luat la „trântă” cu tot felul de postări care mai de care mai picante…

Elon Musk 1 - Twitter

Elon Musk are „cohones” și se bate-n declarații cu oricine, oricând…

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a spus că Elon Musk este un miliardar arogant care se crede mai presus de lege.

Alo! Faci reguli la mine acasă, tu, din Australia? Credeam că doar americanii își permit măgăria, pardon, luxul ăsta…

Cei de la Twitter (#X) au fost de-acord să restricționeze clipul cu pricina pe teritoriul australian, dar și-au ieșit din pepeni când au fost amenințați că trebuie să-l restricționeze la nivel global.

Probabil că scandalul a început când eSafety Commissioner a amenințat-o pe Twitter (#X) cu o amendă zilnică de $ 785.000 pentru zilele în care clipul respectiv este online. Tare, nu?

Dacă se accepta și clipul era șters la nivel global, se crea un precedent, astfel că internetul putea fi controlat de orice guvern cu gură mare.

Nu că acum nu este controlat internetul, dar măcar nu este controlat de toată lumea, ci doar de „câțiva”.

S-auzim numai de bine!

P.S. Știai că aproximativ 90% din teritoriul Australiei este acoperit de vegetație? Să nu le fi acoperit și neuronii celor din instituțiile statului cu drept de veto…

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile