România – Ucraina | EURO 2024 | 17.06.2024

0
85
România - Ucraina | EURO 2024 | 17.06.2024

România câștigă împotriva Ucrainei la scor de neprezentare! Deși la capitolul posesie, românii „parcă” n-au fost pe teren, au avut niște faze pe care le-au fructificat la maxim.

Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș sunt cei 3 eroi ai României care au marcat, iar toți ceilalți merită felicitați pentru că au scris istorie!

România, per ansamblu, a jucat fotbal. Fotbalul se joacă pe goluri, corect?

E drept că ucrainenii au avut mai mult mingea la picior, dar românii au fost mai eficienți.

Hai să-ți scriu ceva, dar să iei aminte la ce-ți scriu: nu iubi doar la bine; adevărata dragoste se vede la greu, nu la bine!

Din păcate sau din fericire (nu știu nici eu), toată presa și toți românii (aproape) saltă de bucurie și sunt în extaz. E normal să te bucuri cu cei ce se bucură, dar e și mai normal să plângi cu cei ce plâng.

Naționala actuală a României nu are vedete sau jucători de talie mondială, dar merită susținută și încurajată chiar și-atunci când pierde și joacă slab. Dragostea trebuie să fie constantă, perseverentă, și la bine, și la rău (greu).

Hai, România!

Sinteză

  • Coman îl „încearcă” pe Lunin în minutul 7′, cu un șut de la aproximativ 25 de metri, dar ucraineanul prinde mingea fără probleme.
  • Eurogol! Nicolae Stanciu înscrie cu un șut perfect la colțul lung din afara careului! Dennis Man a recuperat mingea degajată de către Lunin (#eroare), i-a pasat lui Stanciu și acesta din urmă a înscris cu un gol de zile mari. Bravo, Stanciule! Hai, România!
  • Bară! Stanciu execută formidabil un corner în minutul 39′, iar mingea lovește bara transversală. Stanciu e pe „cai mari”, joacă bine, are viziune, știe ce face…
  • Gol, gol! 2 la 0! Răzvan Marin înscrie cu un șut de la aproximativ 25 de metri, după o fază la care românii noștri au luptat și au căzut unul câte unul, până a ajuns mingea la Răzvan Marin. Este 2 la 0 din minutul 53′! A fost și o greșeală a lui Lunin, dar trecem cu vederea (noi, nu ei).
  • Rațiu (cu părul albastru) putea majora diferența în minutul 56′, cu un șut violent din interiorul careului, dar Lunin a arătat de ce joacă la Real Madrid și a respins mingea în corner.
  • 3 la 0! Dennis Man intră în careu, face un dribling, șutează (sau pasează?!), Denis Drăguș pune latul și mingea ajunge în poartă. Simplu, nu? Este 3 la 0 din minutul 57′!
  • Sudakov îl „întinde” puțin pe Niță în minutul 77′, cu un șut din afara careului, dar portarul nostru apără bine.

Echipele de start

Rezultat final

România – Ucraina = 3 – 0 (Stanciu 29′; R. Marin 53′; Drăguș 57′)

Clasament

Standings provided by Sofascore

Sursă imagine: uefa.com

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile