Rezultate simulare Bacalaureat (2024)

0
38
Rezultate simulare Bacalaureat (2024)

Ce rezultate au obținut tinerii noștri la simularea examenului de Bacalaureat (2024)? Note bunicele… E drept că se putea mai mult, dar nici nu vreau să „tai și să dărâm” din moment ce rata de reușită a trecut cu mult de 50% la nivel național.

N-aș vrea să-i plâng de milă cuiva și nici să zic (scriu) că generația din ziua de azi e praf și pulbere. La urma urmei, omul e făcut din țărână, corect?

Cât timp trăiește omul, mai jos de pământ nu poate fi, mai ales din punct de vedere intelectual.

Și oricum, la vârsta adolescenței nu prea conștientizezi ce înseamnă un examen și cât de important este să acumulezi cât mai multe cunoștințe pentru a-ți crea mai multe conexiuni neuronale.

Ce fac conexiunile neuronale? Te ajută să reții informația.

Dacă faci parte din cei care spun că școala nu te ajută la nimic sau că anumite (sau majoritatea) materiilor sunt inutile, dă-mi voie să-ți scriu următoarele 2 fraze:

  1. Școala nu te ajută la nimic pentru că tu trebuie să te folosești de cunoștințele pe care le acumulezi acolo, live, la ore. Deci tu trebuie să realizezi cum să faci ca școala să fie benefică pentru tine. Ar fi culmea să merg în fiecare zi la fântână și să mă plâng că mi-e sete. Păi bea apă, dom’le, că de-aia mergi la fântână, nu? N-are apă? Du-te la alta!
  2. Nu există materii inutile! Orice chestie pe care o înveți pe de rost, chiar dacă o vei uita în cel mai scurt timp, te ajută să-ți antrenezi creierul. Ce face un creier neantrenat? Face burtă… Orice înveți, absolut orice, e ca un exercițiu mintal pentru tine. Vei mai pune 10 ani pe tine și vei observa cât de ușor îți este să înveți doar pentru simplul fapt că în liceu (sau în școală) ai fost pe fază când era vorba de învățat… Vei învăța din instinct!
  3. BONUS: sistemul educațional e praf, nu școala, nu materiile, nu profesorii! Respectă-ți profesorii!

Hai să trecem un pic și la rezultatele de la simulare…

Rezultate simulare Bacalaureat

Să scriu totul pe un ton pozitiv? Am văzut site-uri de știri care în loc să scrie că 60% din elevii de clasa a XII-a au luat o notă de trecere, au scris că 40% dintre elevi nu au luat nota 5. Ce zici? Dacă ni-e sete, privim partea plină a paharului!

Îți las o imagine direct de pe site-ul celor de la Ministerul Educației, cu situația pentru fiecare probă.

Rezultate simulare Bacalaureat

Rezultate simulare Bacalaureat

Rezultatele se vor transmite inspectoratelor județene până marți, 19 martie, iar acestea vor trimite la rândul lor către fiecare unitate de învățământ până miercuri, 20 martie (2024).

„Generația finală” sau „generația fatală”?

Cred că este ceva standardizat ca unii adulți să spună către copii și adolescenți că sunt o generație de „râsu’ lumii” și că nu va ieși nimic bun din ei.

În fine, cine spune așa ceva către un copil sau adolescent, e clar că n-are minte. Copiii trebuie încurajați, nicidecum batjocoriți.

Dacă tu, ca adult, ai reușit în viață, nu trebuie să te lauzi și mai ales nu trebuie să-i batjocorești pe alții la început de drum!

Fiecare generație are uscăturile ei. Vezi ce se întâmplă în școli, cum profesorii ajung să ia bătaie de la elevi și câte scandaluri apar în mass-media? La asta am vrut să ajung, adică la mass-media.

Deși am terminat școala de peste 10 ani, nu mi se pare nimic nou faptul că un profesor ia bătaie sau că niște părinți fac scandal ca la ușa cortului când odrasla lor este „ușor” pedepsită.

Fazele astea au mai fost, dar n-au fost mediatizate pentru că pe vremuri nu era la modă internetul (deși am prins „nașterea” internetului în România).

În fine, nu cred că generația actuală este pierdută. Orice generație are uscături, dar și o grămadă de copii talentați și înzestrați cu niște calități demne de apreciat.

Rezultate care nu contează…

Mulți vor spune că rezultatele de la simulare nu contează… Ei bine, ele contează. De ce? Pentru că întotdeauna, din ce țin eu minte, rezultatele de la examenul real (adevărat) sunt mult mai bune decât rezultatele de la simulare.

Întreabă 10 elevi de-a XII-a dacă au avut chef să scrie la simulare și vezi ce îți răspund… Unii vor spune că au preferat să bea o cafea…

Și încă ceva: oricine-ai fi, încurajează generația tânără! Ajută-i!

P.S. Dacă vrei să fii la curent cu știri despre situația actuală a educației din România (la zi), îți recomand să vizitezi site-ul edupedu.ro.

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile