Devin a devenit primul inginer AI din lume

0
51
Devin a devenit primul inginer AI din lume

Cine e Devin? Nu-l știi pe Devin? Devin e noua senzație în materie de AI „Ai carte, ai parte” e un proverb vechi… Acum se spune „Îl ai pe Devin, devii orice”. Tare, nu? Poate că nu chiar atât de tare…

Cei de la Cognition au dat marea veste marți, 12 martie (2024), prin CEO-ul Scott Wu.

Ce știe să facă Devin?

Probabil că știe să facă prea multe… Devin poate să fie înlocuitorul unei echipe de programatori (ingineri programatori), deși se spune că a fost creat doar ca ajutor pentru programatori.

În fine, Devin e mai mult decât o unealtă din moment ce poate să se descurce singur.

Ce capabilități are Devin? Capabilități care devin din ce în ce mai interesante pe măsură ce programul va primi mai mult acces la informații.

Trebuie să știi că un program AI se dezvoltă de la sine în urma acumulării de informații. Practic și teoretic, Devin este doar în faza de testare. Cu siguranță va fi mai capabil decât Gemini sau ChatGPT când vine vorba de dezvoltarea aplicațiilor. Oare nu este deja?

Devin poate să execute task-uri specifice inginerilor programatori și poate lua o grămadă de decizii.

Se știe că un copil învață foarte rapid, orice, oricât și oriunde. Ei bine, Devin învață și mai rapid… Trebuie doar să-l „hrănești” cu informație.

Devin poate să creeze o aplicație doar după ce îi dai specificațiile. Nu așa face și un inginer programator?

Unui programator îi ia timp până înțelege cerințele clientului, până vine cu un model de arhitectură sănătoasă pentru aplicație și până face un design interesant. Să nu mai scriu nimic de implementare și de „trial and error” (sau „A/B testing”).

Evident, Devin sau orice alt program AI nu este infailibil. De ce? Pentru că este creat de om, deci nu va fi niciodată perfect. Momentan e bine că se construiesc chestii utile cu ajutorul AI-ului.

Merită să menționez și faptul că Devin are uneltele necesare pentru dezvoltarea aplicațiilor, adică un editor de cod și un browser (pe lângă server, informații și antrenament).

Devin a fost creat să fie un inginer programator de succes. Ce fac programatorii dacă tehnologia AI avansează atât de rapid?

Devin sperie programatorii?

Se tot aude în spațiul public (cu precădere în mass-media) că tehnologia AI va fura locurile de muncă ale programatorilor.

Să-ți zic care-i părerea programatorilor? O scriu pe post de interjecție: Hahaha!

Programatorii n-au grija zilei de mâine în ce privește amenințarea tehnologiei AI.

La cât de multă nevoie va fi pentru digitalizarea afacerilor, programatorii ar trebui să pună mâna să învețe și să-și facă treaba cât mai bine.

E recomandat ca un programator să fie la curent cu tehnologiile care apar ca melcii după ploaie.

Devin și alte tehnologii sunt și vor fi de folos pentru un programator. Bineînțeles, în unele cazuri, anumite companii vor reduce numărul de programatori, dar în niciun caz nu vor elimina întreaga divizie. Dacă vor face astfel, vor pieri pe barba lor…

L-ai angaja pe Devin?

Devin va fi ulterior disponibil pentru angajare. Vorba vine „angajare”, pentru că va fi mai mult un abonament pentru a-l folosi pe Devin sau mai bine spus (scris), serviciile pe care le oferă Devin.

Ca orice isterie din ultimul timp, probabil că și subiectul cu Devin se va dezumfla rapid.

Ce au făcut cei de la OpenAI după ce s-a „stins” subiectul cu ChatGPT? Imediat s-a lăsat cu scandal, iar șeful Sam Altman a fost demis. Să fi fost o mutare de marketing? Cu siguranță… Apoi a venit Google cu Gemini, Microsoft cu Deucalion, iar acum apare Devin de la Cognition.

Mai multe detalii despre Devin găsești pe site-ul celor de la Cognition: cognition-labs.com.

Îți las un clip cu prezentarea lui Devin:

P.S. Dacă ai nevoie de servicii pentru digitalizarea afacerii tale, cum ar fi crearea site-ului web, aplicației de Android sau la partea de promovare a site-ului web (SEO), a conturilor de Social Media (Facebook & Instagram), te rog să mă contactezi pe WhatsApp la numărul 075 041 7794 și încerc să te ajut.

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile