Spania – Franța | EURO 2024 | 09.07.2024

0
16
Spania - Franța EURO 2024

Franța a început meciul în forță, iar după numai 8 minute au deschis scorul prin Kolo Muani, care a înscris cu capul din centrarea perfectă a lui Kylian Mbappé. Ce s-a întâmplat mai apoi?

„Furia Roja” s-a dezlănțuit sau cel puțin anumiți jucători și-au făcut simțită prezența pe teren.

Lamine Yamal a reușit probabil să înscrie cel mai frumos și mai important gol de la acest EURO. Oricum, puștiul Barcelonei a intrat în istoria competiției ca fiind cel mai tânăr marcator.

Spaniolii au meritat să câștige, au jucat foarte bine, se vede că știu fotbal. Dacă tot e vorba de fotbal, pot să scriu că și francezii știu (ceva), dar nu au legat bine pasele, au avut multe greșeli, s-a văzut (de la o poștă) că nu știu să joace în echipă și că sunt mai mult individuali (#Mbappé).

Cu cine crezi că va juca Spania în finală? Cu Netherlands sau cu Anglia? Eu vreau să joace cu Anglia.

Sinteză

  • Fabián Ruiz are prima mare ocazie a meciului! Lamine Yamal i-a centrat perfect în careu, dar Ruiz a lovit mingea prea tare cu capul, iar aceasta a trecut peste poartă (minutul 5′).
  • Gol! 1 la 0 pentru Franța! Kylian Mbappé i-a așezat perfect mingea pe cap lui Kolo Muani, iar acesta din urmă a dat cu capul fără milă… Așadar, Franța conduce din minutul 8′.
  • Wow! Briliant! Lamine Yamal înscrie cu un șut plasat de la aproximativ 20 de metri. Mingea s-a dus direct la păianjen! Puștiul Lamine Yamal a intrat în istorie ca fiind cel mai tânăr marcator de la un Campionat European. Cred că băiatul ăsta va fi cel puțin la fel de bun ca Messi dacă va continua așa… Este 1 la 1 din minutul 21′.
  • 2 la 1 pentru Spania! Dani Olmo recuperează mingea în interiorul careului, face un dribling, șutează, mingea îl depășește pe Maignan, iar apoi din Jules Koundé intră în poartă. Golul s-a pus în dreptul lui Dani Olmo, deci nu s-a pus autogol. Ce meci?! Spania întoarce „favorul” Franței și preia conducerea în minutul 25′.
  • Lamine Yamal putea face dubla în minutul 81′, cu un șut din apropierea careului, dar mingea s-a dus un pic peste poartă.
  • Kylian Mbappé a avtut o șansă bună de egalare în minutul 86′, dar șutul a fost demn de rugby.
  • Spania se califică în finala Campionatului European!

Echipele de start

Rezultat final

Spania – Franța = 2 – 1 (Lamine Yamal 21′; D. Olmo 25′ – Muani 8′)

Sursă imagine: capital.ro

Abonează-te
Primește notificări pentru
guest
0 Comentarii
Impresii
Vezi toate comentariile